Zonwering Voor Je Dakkapel (Soorten + Kosten)

Een van de grote voordelen van een dakkapel is dat het meer licht oplevert. Dit kan er bij veel zonneschijn wel voor zorgen dat de kamer snel warm wordt. Een zonwering voor je dakkapel biedt uitkomst.

Hieronder lees je meer over de verschillende soorten zonwering die geschikt zijn voor bij een dakkapel.

Vraag Zonwering Offertes Aan
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Welke soorten zonwering zijn er voor je dakkapel?

Er zijn verschillende soorten zonwering voor aan de buitenzijde van je dakkapel. Het is maar net wat je wensen zijn. Elke zonwering heeft weer zijn eigen specifieke eigenschappen. Zo kun je kiezen uit:

  • Rolluiken
  • Screens
  • Buitenjaloezieën
  • Zonwering in het glas

Wat kost zonwering voor je dakkapel?

Hieronder vind je de gemiddelde prijzen voor de verschillende soorten zonwering voor je dakkapel.

Deze prijzen zijn inclusief 21% btw en de prijs voor de zonwering. De gemiddelde montagekosten voor zonwering op een dakkapel staan apart vermeld.

Type zonwering
(Breedte: 2 meter x 2 meter)
Prijs Montagekosten
Rolluik (elektrisch, schakelaar) €650 €180
Screens (elektrisch, schakelaar) €1.320 €125
Buitenjaloezieën €500 €150
Jaloezie in glas per m² €710 -

Omdat een dakkapel altijd op een 1e of 2e verdieping zitten komt er wel een toeslag voor het monteren. Voor de 1e verdieping is dit gemiddeld €60.

En voor 2e verdieping al gauw €100 extra.

Rolluiken

Rolluiken worden veel gebruikt als zonwering voor een dakkapel.

En dat is niet voor niets.

Rolluiken hebben een aantal eigenschappen die ze tot een zeer geschikte optie maken voor plaatsing bij een dakkapel. Zo houden ze niet alleen de zon tegen maar hebben ze nog een aantal belangrijke voordelen.

Dakkapel met witte voorzetrolluiken

Bron foto: ambiance-zonwering.nl

Voordelen van rolluiken

Zonwerend: De warmte van de zon wordt goed tegengehouden, zodat de kamer koeler blijft.

Inbraakvertragend: Rolluiken houden niet alleen het zonlicht tegen, maar zullen inbrekers veelal ook ontmoedigen, rolluiken werken namelijk behoorlijk inbraakvertragend.

Isolerend: Doordat rolluiken een isolerende werking hebben, zorgt dit ervoor dat de warmte in de winter lekker binnen blijft. Zo hoef je minder te stoken en bespaar je op je energiekosten.

Geluidswerend: Rolluiken dempen het geluid van buitenaf, zodat je minder last hebt van geluid.

Verduisterend: De kamer wordt door de rolluiken verduisterd. Zeker voor een slaapkamer is dit erg prettig. Een slaapkamer die goed verduisterd is, zorgt voor een betere nachtrust.

Hor: Er zijn rolluiken met ingebouwde horscreens die je ook elektrisch kunt bedienen, apart van de lamellen.

Privacy: Een dakkapel kan voor flink wat inkijk zorgen wanneer je niets voor de ramen hebt. Rolluiken nemen dit zicht weg.

Screens

Screens zijn ook erg geschikt als zonwering voor dakkapellen. Een screen is een zonnescherm dat strak langs je raam omhoog en omlaag beweegt. Qua constructie heeft het veel overeenkomsten met een rolluik.

Het doek reflecteert de zonnestralen zodat deze niet het huis binnenkomen. Screens zijn licht verduisterend. Je kunt er door naar buiten kijken.

Grijze screens voor dakkapel

Bron foto: schaduwzonwering.nl

Voordelen van screens

Zonwerend: De zonnestralen worden gereflecteerd, zodat de warmte buiten blijft

Weerbestendig en vuilafstotend: De screendoeken zijn bestand tegen weersinvloeden en bovendien vuilafstotend.

Vrij zicht naar buiten: Met screens kun je naar buiten kijken. Van buitenaf kun je niet naar binnen kijken, zodat je geen inkijk hebt in de betreffende kamer.

Zonwering tussen glas

Een andere interessante optie is om te kiezen voor zonwering tussen het glas. Dit is mogelijk wanneer je kiest voor isolatieglas, met in de spouw (ruimte tussen de glasplaten) gemonteerde zonwering.

Kies je voor deze zonwering, dan is het natuurlijk het beste om hier gelijk bij plaatsing van de dakkapel rekening mee te houden.

Is er sprake van een bestaande dakkapel dan zal het glas vervangen moeten worden door een exemplaar met zonwering.

Jaloezie tussen dubbel glas

Bron foto: glasmaatje.nl

Voordelen van zonwering tussen glas

Luxe uitstraling: Het geeft een mooie luxe uitstraling aan je interieur.

Optimale bescherming: Doordat de zonwering zich tussen de glazen bevindt, wordt deze optimaal beschermd. Je kunt de zonwering niet aanraken. De kans op vies worden of beschadigingen wordt hierdoor een stuk kleiner.

Kan geplaatst worden in verschillende soorten glas: Deze in glas geïntegreerde zonwering kan geplaatst worden in HR++ glas, in zonwerend glas en in veiligheidsglas.

Onderhoudsvrij en lange levensduur: Door de integratie in glas is deze vorm van zonwering in principe onderhoudsvrij en heeft het een lange levensduur.

Ruimtebesparend: Zonwering tussen glas neemt geen ruimte in, in tegenstelling tot andere soorten zonwering.

Flexibele lichtregulering: Je kunt de lichtinval op elk gewenst moment makkelijk veranderen. Voor de bediening kun je kiezen uit een handmatige bediening of een elektrische bediening.

Buitenjaloezieën

Dit is een vrij nieuwe techniek die de voordelen biedt van buitenzonwering gecombineerd met een normale lichte kamer.

Buitenjaloezieën zien er uit als de jaloezieën die je kent van binnen. Ze zijn alleen gemaakt van steviger materiaal waardoor ze geschikt zijn als buitenzonwering.

Ze bestaan uit horizontale lamellen van aluminium.

Deze kun je optrekken of neerlaten tot elke gewenste hoogte. Door ze te kantelen kun je zelf bepalen hoeveel licht er naar binnen valt.

Buitenjaloezieën voor unieke zonwering voor de dakkapel

Bron foto: hollandiadakkapellen.nl

Voordelen buitenjaloezieën

Flexibel: Je kunt eenvoudig zelf bepalen hoeveel zon- en daglicht er binnen komt. Ook kun je met de stand van de lamellen makkelijk bepalen of je wel of niet inkijk van buiten naar binnen of van binnen naar buiten wenst.

Verduisterend: Wanneer je de jaloezieën helemaal sluit, zorgt dit voor een goede verduistering in de kamer.

Goede weg te werken en bescherming: De buitenjaloezieën worden in aluminium koven, omkastingen of in een bouwkundige koof weggewerkt en daardoor goed beschermd. Je hebt dus ook geen ontsierende constructie boven het raam van je dakkapel.

Bedieningsmogelijkheden zonwering dakkapel

Voor de bediening van de zonwering van je dakkapel kun je kiezen uit verschillende opties:

Handmatige bediening: Handbediening is de meest voordelige variant. De bediening hiervan gaat meestal via een koord of slingerstang.

Elektrische bediening: Voor optimaal gebruiksgemak ga je voor een elektrische bediening. Kies je voor een goede motor dan is deze zo goed als storingsvrij en beschikt deze over obstakel- en hindernisherkenning.

Bij elektrische bediening kun je kiezen uit een draaischakelaar (goedkoopste optie), sleutelschakelaar of afstandsbediening.

Bediening via app: Voor nog meer luxe kun je er ook voor kiezen om de zonwering van je dakkapel te bedienen via een app op je smartphone of tablet.

Sensoren: Je hebt ook nog automatische bediening van je rolluiken, screens of andere zonwering. Met sensoren rolt buitenzonwering automatisch in of uit.

Zo heb je windsensoren; deze zorgen ervoor dat bij harde wind zonwering zich oprolt. Daarnaast heb je zonnesensoren die juist zorgen dat bij zonlicht de zonwering uitrolt. Ook zijn er regensensoren die bij de eerste spatjes de zonwering een teken geeft om zich op te rollen.

Voor welke bediening kies jij? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij zonwering specialisten.

Welke zonwering is ongeschikt voor dakkapellen?

Niet elk soort zonwering is geschikt voor een dakkapel. Zo zijn uitvalschermen of knikarmschermen over het algemeen prima geschikt voor de ramen op de benedenverdieping van je huis.

Door hun constructie zijn ze echter wat minder geschikt voor een dakkapel, vooral ook omdat ze minder windvast zijn.

Markiezen worden weleens gebruikt als zonwering voor dakkapellen, omdat markiezen wat meer windvast zijn.

De eerder in deze gids genoemde zonweringsmethodes zijn wel het meest geschikt voor dakkapellen.

Welke soorten binnenzonwering heb je voor het dakkapel?

Ook aan de binnenkant kun je kiezen voor zonwering. Aan de binnenzijde is de keuze aan raamdecoratie groot en je hebt geen last van weersinvloeden.

Wil je graag binnenzonwering specialisten vergelijken? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

Zo kun je kiezen voor:

  • Plisségordijnen;
  • Rolgordijnen;
  • Jaloezieën;
  • Shutters.

Vraag meerdere offertes op bij zonwering specialisten

Wil je ook goede zonwering voor je dakkapel voor een koele bovenverdieping? Vraag hieronder bij meerdere zonwering specialisten offertes aan. Gratis + vrijblijvend.

Zo kun je een goede prijsvergelijking maken en op basis hiervan de beste keuze maken.

Vergelijkbare berichten