Rolluiken Laten Plaatsen: Kosten + Werkwijze

Een rolluik plaatsen is geen simpel klusje. Je kan dit het beste aan een vakman overlaten.

In deze gids lees je precies hoe dit in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en hoe je kan besparen op de installatiekosten.

Vraag Rolluik Offertes Aan
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Soorten rolluiken

Hieronder eerst kort wat info over de drie verschillende soorten rolluiken.

Inbouw

Een inbouwrolluik is alleen geschikt voor nieuwbouw of bij een grote gevelrenovatie. Dit rolluiksysteem wordt namelijk helemaal in de muur ingebouwd, net boven het raam- of deurkozijn. Hierdoor zie je de omkasting van het rolluik niet.

Als het rolluik open is, zie je zelfs helemaal niets van het complete rolluik. Dit geeft dus een mooie strakke afwerking.

Opbouw

Bij een opbouwrolluik wordt het rolluik verwerkt in het kozijn. Hierdoor hoeft de gevel niet opengebroken te worden.

Dit type rolluik kan je daarom plaatsen bij een gevelrenovatie of bij het plaatsen van nieuwe raamkozijnen.

Voorzet

Een voorzetrolluik is het makkelijkste te plaatsen omdat dit systeem op de gevel wordt geplaatst, met de oprolkast boven het raamkozijn.

Dit type rolluik kan je daarom altijd laten plaatsen, zonder verder iets te hoeven breken of verbouwen. De voorzetrolluik is daardoor geschikt om in een bestaande woning plaatsen.

Wat is de prijs voor het laten plaatsen van een rolluik?

De montagekosten voor een rolluik zijn €180 per rolluik. Deze montagekosten gelden voor de benedenverdieping. Voor de andere etages betaal je bij.

  • 1e verdieping: De prijs voor een rolluik aan laten brengen op de eerste verdieping is gemiddeld €50 extra. Dus de totale montagekosten voor de 1e verdieping komen dus uit op gemiddeld €230 per rolluik.
  • 2e verdieping: Op de tweede verdieping rolluiken laten aanbrengen kost gemiddeld €85 bovenop de gemiddelde €180. Dus in totaal betaal je per rolluik €265.

De kosten zijn onder andere afhankelijk van:

  • Welke rolluiksysteem je kiest.
  • Welke bediening je kiest. De plaatsing van een handbediende rolluik is makkelijker dan het monteren van een elektrische rolluik.
  • Hoeveel rolluiken je tegelijk laat plaatsen. Hoe meer rolluiken, hoe lager de montagekosten per stuk. Je kunt dus het beste alles in één keer laten plaatsen.
  • De grootte van het rolluik. Hoe groter, hoe duurder.

Kosten voor een rolluik

Op de volgende pagina’s vind je uitgebreide informatie en prijzen voor de verschillende soorten rolluiken.

Kun je rolluiken zelf plaatsen?

Een rolluik zelf plaatsen is niet onmogelijk, maar het is wel een lastige klus.

Je hebt specialistisch gereedschap, de juiste kennis en ervaring nodig.

Elektrisch

Bij het monteren van een elektrische rolluik is het verstand hebben van elektriciteit noodzakelijk. Zelf gaan klussen met elektriciteit is gevaarlijk

Laat een rolluik specialist een elektrische rolluik monteren en aansluiten. Zo voorkom je fouten en gevaarlijke situaties. Vraag hier gratis offertes aan.

Veiligheid

Plaats je rolluiken op de eerste of een hogere verdieping? Dan heb je een steiger of hoogwerker nodig.

Houd er daarnaast rekening mee dat het een zwaar karwei is en dat er altijd een risico is dat je je gevel, kozijnen of het rolluik zelf beschadigt.

Garantie

Als je zelf aan de slag gaat met het monteren van je rolluiken, krijg je hier bovendien geen garantie op. Laat je het uitvoeren door een specialist? Dan krijg je uiteraard wel garantie (controleer wel altijd de voorwaarden van de aanbieder).

Hoe wordt een rolluik geplaatst?

De manier van plaatsen verschilt per rolluiksysteem. Om je een idee te geven, vind je hieronder het stappenplan voor het plaatsen van de meest populaire rolluik; de voorzetrolluik.

‘In de dag’ en ‘op de dag’ plaatsen

Het monteren van voorzetrolluiken gebeurd bijna altijd “op de dag“. Dit betekent dat de rolluik voor, op de gevel komt, zoals op de foto hieronder.

Rolluik "op de dag" geplaatst

Bron foto: Veldmanzonwering.nl

Stappen

Dit plan bestaat uit zes stappen. Kies je voor een elektrisch rolluik op netstroom? Dan komt er nog een stap bij voor het aansluiten van de elektra.

Stap 1: Als eerste wordt er gekeken en gemeten waar er geboord moet worden voor de rolluikkast en de zijgeleiders. Deze boorgaten worden vervolgens met pen of potlood gemarkeerd.

Stap 2: De montagegaten worden geboord. Dit moet zorgvuldig gebeuren om ervoor te zorgen dat de geleiders goed gemonteerd kunnen worden.

Stap 3: Na het boren worden de zijgeleiders gemonteerd.

Stap 4: De bediening wordt geïnstalleerd. Ook hierbij moet uiteraard geboord worden.

Stap 5: De rolluikkast wordt op de zijgeleiders en tegen de gevel gemonteerd.

Stap 6: De boel wordt afgewerkt, zodat er geen openingen in de gevel zitten en er koudebruggen ontstaan.

Installatie van rolluiken

Bron foto: zonnerij.nl

Hoe kun je een rolluik plaatsen zonder boren?

Het boren in de gevel is noodzakelijk als je een standaard elektrische rolluik installeert. De bedrading van de rolluikkast moet naar binnen, naar de schakelaar of ontvanger.

Elektrische rolluiken op zonne-energie

Maar er zijn ook rolluiken waarbij er geen gaten in de gevel geboord hoeven te worden. Dit kan met rolluiken op zonne-energie. Via een kleine zonnepaneel wordt er een accu opgeladen waarmee de rolluik energie heeft om te openen en te sluiten zonder bedrading.

Kies ook voor elektrische of zonne-energie rolluiken. Vraag hier gratis rolluik offertes aan.

Hoe bespaar je op het laten plaatsen van rolluiken?

Zoals bij iedere klus die je uitbesteedt, zijn er manieren om te besparen. De belangrijkste hiervan is door zelf het voorbereidende werk te doen.

Daarnaast kan het aanschaffen van een tweedehands rolluik ook flink schelen in de kosten.

Voorbereidend werk

Vraag aan degene die de rolluiken komt installeren welk voorbereidend werk je alvast kan doen. Zo bespaar je de vakman tijd en kan je dus een meer voordelig prijs afspreken.

Een voorbeeld van werk dat je zelf al zou kunnen doen is het opmeten. Doe dit echter alleen als je er zeker van bent dat je dit nauwkeurig en correct doet. Anders valt je besparing al snel in het water.

Tweedehands rolluiken kopen

Met tweedehands rolluiken kan je flink besparen. Het kan wel lastig zijn om precies de juiste maat rolluiken te vinden, waardoor dit vaak geen goede optie is.

Vraag offertes aan bij rolluik specialisten

Wil je precies weten wat het laten plaatsen van jouw type rolluik zal kosten voor jouw woning? Informeer bij meerdere specialisten, zodat je een helder beeld krijgt en de beste partij kan uitkiezen.

Vraag hieronder in een paar simpele stappen offertes aan bij rolluik specialisten. Geheel gratis en vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten