Zonwering op Zonnepanelen: Gemak en Energiezuinig

Ben je benieuwd of zonwering op zonnepanelen interessant is bij jouw huis? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om onafhankelijk van netstroom je huis koeler te houden.

Vraag Zonwering Offertes Aan
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Elektrische zonwering

Zonwering is al fijn, maar elektrische zonwering is nog veel fijner.

Elektrische zonwering werkt door middel van een buismotor die het zonweringsdoek in en uit rolt. Deze bedien je gewoon met een knop of vanuit je stoel.

Draadloze bediening bij zonwering op zonne-energie

Met draadloze bediening kun je het hele huis rondgaan om alle zonwering in of uit te klappen. Het is ook mogelijk om je zonwering te bedienen als je niet thuis bent via een app.

Omdat bij zonwering op zonne-energie geen bedrading komt kijken is draadloze bediening noodzakelijk.

Wat is het verschil tussen een zonnesensor en zonwering op zonne-energie?

Zonwering op zonne-energie is iets anders dan zonwering met een zonnesensor. Zo’n sensor is bedoeld om te kijken hoeveel zon er is, niet als energievoorziening .

Schijnt de zon? Dan klapt je zonwering automatisch uit. Verdwijnt het zonnetje weer? Dan klappen de schermen zich weer in.

Je kan zelf instellen bij welke zonkracht je de zonwering uitgeklapt wilt hebben. Natuurlijk blijft het ook gewoon mogelijk om de zonwering zelf te bedienen.

Zonwering op zonne-energie kun je wel combineren met een zonnesensor.

Zonne-energie voor je zonwering

Bij elektrische zonwering op zonne-energie gaat het om kleine zonnepanelen die de motor van de zonwering voorzien van energie. Daarmee kan je de zonwering op afstand bedienen, geheel zonder netstroom.

Zonwering op zonne-energie wordt meestal gebruikt bij rolluiken en screens.

Laat ook buitenzonwering op zonne-energie installeren. Vraag hier gratis offertes aan.

Hoe werkt zonwering op zonne-energie?

Bij zonwering op zonne-energie zijn er kleine zonnepanelen ingebouwd voor de energievoorziening van de zonwering zelf. Ze leveren verder dus geen stroom voor het net.

 1. De panelen worden ingebouwd aan de bovenkant van de cassette (de behuizing waar de zonwering in rolt). Hierdoor zie je er (bijna) niets van. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de uitstraling van je woning achteruitgaat.
 2. Met het zonlicht dat de panelen opvangen, wordt de accu van de zonwering opgeladen. Zo is er ook altijd genoeg energie wanneer de zon niet schijnt.
 3. De batterij heeft een grote capaciteit, dus ook als het dagenlang donker weer is, blijft de zonwering perfect werken. Bovendien is ook daglicht al voldoende om de accu op te laden.

Wat zijn de voordelen van zonwering op zonne-energie?

Zonwering op zonne-energie heeft extra veel voordelen:

 • Er is geen bedrading nodig om de zonwering aan te sluiten op de netstroom. Dus geen gedoe met boren of sleuven slijpen voor stroomkabels.
  Ook voor de bediening is geen bedrading nodig. Zonwering op zonne-energie bedien je via een draadloze afstandsbediening of via je smartphone.
 • Zonwering op zonne-energie verhoogt de waarde van je huis.
 • Zonwering op zonne-energie kan snel en makkelijk geïnstalleerd worden.
 • Fijn voor je portemonnee. De zonwering werkt volledig op zonne-energie, zodat je er geen energiekosten aan hebt.
 • Goed voor het milieu. Hoe meer we gebruik maken van zonne-energie, hoe beter voor het milieu. Ook de afwezigheid van bedrading komt het milieu ten goede (geen grondstoffen nodig, geen productieproces en geen extra afval).
 • De accu is gemakkelijk bereikbaar, voor het geval hij ooit vervangen moet worden.

Geniet ook van de voordelen van zonwering op zonne-energie. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

Rolluiken op zonne-energie

Zonne-energie wordt vaak gebruikt bij elektrische rolluiken. Het zonnepaneel is ingebouwd op het rolluik en laadt de motoraccu op.

Deze levert vervolgens de stroom die nodig is om het luik in en uit te rollen. Je bedient het rolluik op afstand met een afstandsbediening of je smartphone.

Zonne-energie kan bij verschillende soorten rolluiken gebruikt worden.

Rolluiken laten werken op zonne-energie

Rolluikmotor op zonne-energie laten werken

Bron foto: geerszonwering.nl

Screens op zonne-energie

Ook bij screens kan er gebruik gemaakt worden van zonne-energie.

Screens zijn zonwering van doek. Dit doek wordt opgerold in een behuizing aan de buitenkant van het raam. Op deze behuizing wordt het zonnepaneel bevestigd.

Screens op zonne-energie bedien je ook met een afstandsbediening of smartphone.

Screens op zonne-energie

Bron foto: zenronline.nl

Wat kost buitenzonwering op zonne-energie?

Hieronder zie je de gemiddelde prijzen. Deze zijn inclusief oprolkast met zonnepaneel, screens/rolluiken en handbediening.

De gemiddelde prijzen zijn wel exclusief montagekosten. De montagekosten zijn gemiddeld €125 voor screens en €180 voor rolluiken.

Type zonwering
op zonne-energie
Prijs
Screens 1,5 m² €450
Screens 2 m² €650
Rolluik 1,5 m² €345
Rolluik 2 m² €480

Zonnepanelen als zonwering

In plaats van een klein paneel te gebruiken om alleen je zonwering van energie te voorzien, kan je het natuurlijk ook groter aanpakken.

Geen zonnepaneel vóór je zonwering, maar zonnepanelen áls zonwering. Bijvoorbeeld met een terrasoverkapping of luifel van zonnepanelen.

Ook zonnepanelen op de lamellen van je zonwering zijn een optie. Of helemaal innovatief: een oprolbaar doek van buigbare zonnepanelen voor je raam.

Zonnepanelen op terrasoverkapping

Bron foto: pext.nl

Extra rendement

Zonnepanelen op een overkapping kunnen erg warm worden, doordat de koeling aan de onderkant beperkt is. Dit kan nadelig zijn voor de opbrengst.

Bij zonnepanelen als zonwering, is de ruimte eronder open. Dat zorgt voor koeling en meer rendement.

Mooie afwerking

Nu is de onderkant of achterkant van zonnepanelen niet iets waar je tegenaan wilt kijken. Geen probleem, dit kan netjes afgewerkt worden. Bijvoorbeeld met hout.

Wat kost een overkapping met zonnepanelen?

Je bent vast benieuwd wat zo een terrasoverkapping kost. Hieronder zie je gemiddelde kosten voor een solar terrasoverkapping inclusief de overkapping zelf, montagekosten, bezorgkosten en btw.

Terrasoverkapping met zonnepanelen Kosten
3 meter breed - 3 meter diep €6.000
4 meter breed - 3 meter diep €7.100
3 meter breed - 5 meter diep €8.500

Vraag offertes aan bij zonwering specialisten

De prijs van zonwering op zonne-energie hangt af van verschillende factoren. Wat voor zonwering wil je precies? Van wat voor materiaal? Hoe groot zijn de ramen?

Om een goed beeld te krijgen van de prijzen, kan je het beste offertes aanvragen bij zonwering specialisten. Zo krijg je een duidelijk en compleet beeld.

Vraag hieronder gratis en vrijblijvend zonwering offertes aan.

Vergelijkbare berichten