Airco met Luchtreiniger: Split + Monoblock

De belangrijkste reden voor het aanschaffen van een airco is voor koele lucht. Maar wist je dat airco’s ook de lucht kunnen ontvochtigen, ventileren en zuiveren.

Wanneer je last hebt van allergieën of aandoeningen

In dit artikel lees je meer over de voordelen van een airco die de lucht zuivert, hoe een airco de lucht zuivert en welke soorten airco’s dit kunnen.

Vergelijk airco offertes
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Kun je met een airco de lucht reinigen?

Airco’s die de lucht kunnen zuiveren zijn voorzien van speciale filters. Dit zorgt ervoor dat de lucht gezuiverd wordt van pollen, stof maar ook van bacteriën en andere ziekmakers die door de lucht kunnen zweven.

Kun je ook ventileren met een airco?

Met een airco kun je ook simpelweg ventileren. Hierbij wordt niet actief de ruimte gefilterd maar werkt de airco als een soort ventilator.

Er zijn ook airconditioners die de oude lucht onttrekt en buitenlucht naar binnen blaast. Net alsof je het raam open hebt staan.

Lucht reinigen met een airco

Waarom is het goed om de lucht te reinigen?

Er zijn twee belangrijke redenen om de lucht in je huis goed te reinigen:

  • Vaak brengen we het grootste deel van onze tijd in huis door. Vaak is de luchtkwaliteit binnenshuis niet van een goede kwaliteit. Dit komt bijvoorbeeld door gebrek aan ventilatie of door een slecht ventilatiesysteem. Hierdoor heb je te weinig frisse lucht in je huis.
  • Is de ventilatie in je huis wel goed op orde dan heb je nog te maken met het feit dat ook de buitenlucht vervuild kan zijn. Vooral in de grote steden waar veel verkeer en industrie aanwezig is, is sprake van een toename van fijnstof, ozon en stikstofdioxide. Deze kleine stofdeeltjes brengen gezondheidsrisico’s met zich mee. Deze schadelijke stoffen komen via onze ventilatiesystemen namelijk automatisch mee naar binnen.

Voordelen van een airco die de lucht reinigt

Een airco als luchtzuiveraar, zorgt voor een schone en gezonde lucht in je huis. Een schone lucht in huis draagt zeker bij aan de gezondheid. Een airco die de lucht in je huis zuivert, levert dan ook meerdere voordelen op:

  1. De lucht wordt ontdaan van stof, pollen, roet, schimmels, rook en bacteriën.
  2. Allergenen die afkomstig zijn van huisdieren en mijten worden uit de lucht gehaald.
  3. Het reinigen van de lucht doet vieze geurtjes in je huis verdwijnen.
  4. Heb je bijvoorbeeld last van hooikoorts dan is een pollenfilter een uitkomst. Ook met een allergie voor huisdieren of huisstofmijt ben je gebaat bij een goede luchtreiniging.

Kies ook voor een airco met luchtzuivering. Vraag advies aan een airconditioning specialist. Vraag hier gratis airco offertes aan.

Hoe zorgt een airco voor een schonere lucht?

Er zijn twee systemen die zorgen voor schone lucht in huis.

Normale luchtreiniger: Deze airco’s zijn voorzien van een simpel luchtfilter. Dit filter zal de grove deeltjes filteren en maakt op deze manier de verontreinigde lucht schoon.

Ionisator: Deze zorgt met behulp van een elektrische lading dat de moleculen in de lucht ontdaan worden van schadelijke positief geladen deeltjes. Deze positief geladen deeltjes worden vervangen door gezondere, negatief geladen deeltjes.

Dit zorgt ervoor dat de zuurstofopname makkelijker verloopt. Een airco met een ionisator zorgt voor het beste effect bij mensen die te kampen hebben met allergieën of astmatische klachten.

Welke airco’s kunnen reinigen?

Er zijn verschillende soorten airco’s waaruit je kunt kiezen. Deze kunnen allemaal voorzien zijn van een luchtreiniger als extra optie.

Vaste airco

Je hebt twee soorten vaste airco’s. De split airco en de monoblock airco.

Split airco

De split airco heeft twee of meer units: een buitenunit en één of meer binnenunits. Split airco’s zijn weer onder te verdelen in:

Voor welke vaste airco kies jij? Vraag hier gratis en vrijblijvend airco offertes aan.

Mobiele airco

Een mobiele airco is erg gemakkelijk in gebruik doordat deze niet geïnstalleerd hoeft te worden. Je hoeft alleen maar een stekker in het stopcontact te steken en vervolgens de juiste temperatuur in te stellen. Je hangt de slang uit het raam en kunt meteen genieten van verkoeling.

  • Een mobiele airco kun je gemakkelijk verplaatsen naar de ruimte die je wilt koelen. Bovendien is een mobiele airco goedkoper dan een vaste airco.
  • Ook bij deze mobiele airco’s kun je kiezen voor een exemplaar dat de lucht kan reinigen.
  • Helaas werkt een mobiele airco minder goed dan een vaste airco. Vooral wat betreft koelen is een vaste airco een stuk effectiever en zuiniger.

Hieronder enkele voorbeelden van mobiele airco’s met luchtzuiveringsfunctie:

Welk symbool op de airco staat voor lucht zuiveren?

Wanneer je een airco gaat kiezen wil je natuurlijk weten of je apparaat kan zuiveren. Een manier om te achterhalen of een airco kan zuiveren is door naar de symbolen te kijken.

Hieronder zie je enkele voorbeelden van symbolen die aangeven dat een airco de lucht kan zuiveren.

Kan mijn airco de lucht zuiveren?

Offertes aanvragen bij airco specialisten

Airco’s kunnen meerdere functies hebben, zo kunnen ze de lucht ook ontvochtigen of reinigen.

Wil je ook graag het comfort van een airco ervaren in je huis? Vraag advies aan airconditioning specialisten.

Vraag bij meerdere airco specialisten offertes aan voor de laatste aanbiedingen voor airco met luchtzuivering. Gratis en vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten