Gree Airco: Review

Wordt het snel warm in huis en wil je graag een fijne bijverwarming in winter? Wellicht is een airco interessant. Eén van de merken waar je uit kunt kiezen is Gree.

In deze gids lees je meer over het bedrijf Gree airco, de verschillende soorten en modellen die ze produceren, hoeveel geluid deze airco´s produceren en de mogelijkheid om deze aircosystemen met een app te bedienen.

Vergelijk airco offertes
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is Gree voor merk?

Gree Electric Appliances Inc. is een Chinees bedrijf dat werd opgericht in 1991. Inmiddels zijn de aircosystemen van Gree in meer dan tweehonderd landen verkrijgbaar

Het bedrijf heeft een zeer grote afdeling Research & Development waar Gree dagelijks werkt aan de innovatie en ontwikkeling van de producten.

Naast airco’s van hun eigen merk produceert Gree ook airco’s voor andere merken.

Gree Airco

Interesse in een Gree airco of ander A-merk zoals Mitsubishi, Panasonic of Daikin? Vraag hier gratis offertes aan om airconditioning specialisten te vergelijken.

Wat voor soorten airco’s levert Gree?

Bij Gree kun je voor verschillende soorten aircosystemen terecht:

Split airco

Een split unit airco of kortweg split airco is een aircosysteem dat je vaak aantreft. Dit is een airconditioning systeem. Een split airco heeft een buitenunit en één (single-split) of meer binnenunits (multi-split airco).

Gree single split airco

Een single split airco is een aircosysteem dat beschikt over één binnenunit en een buitenunit. Dit systeem is geschikt wanneer je slechts één ruimte in je huis wilt koelen, bijvoorbeeld de woonkamer of de slaapkamer. In deze ruimte wordt de binnenunit gemonteerd.

Single-split airco van Gree

Gree multi-split airco

Een multi split airco bevat meer dan één binnenunit. Met dit systeem is het dus mogelijk om meerdere ruimtes te koelen. Per ruimte waar een binnenunit aanwezig is, kun je de gewenste temperatuur instellen. Uiteraard is een multi split airco wel duurder dan een single split airco.

Gree multi-split airco

Modellen

Er zijn twee verschillende binnenunit modellen die geschikt zijn voor in een bestaande woning.

Wandmodel airco

Wandmodellen zie je het meeste in woningen. Ook bij Gree zijn het vooral wandairco’s waaruit je kunt kiezen.

Een wandmodel is een binnenunit dat meestal net onder het plafond tegen de wand wordt gemonteerd. Op deze plek zorgt de airco voor de beste luchtverspreiding door de kamer.

Voorbeeld van een wandairco van Gree

Vloermodel airco

Bij een vloermodel airco wordt de binnenunit net boven de vloer gemonteerd of op de vloer geplaatst.

De vloerairco is vaak het alternatief als een wandmodel niet geplaatst kan worden. Zo kan een vloermodel op sommige zolders geplaatst worden (tegen een knieschot), waar voor een wandmodel vaak lastiger een plekje te vinden is.

Vloermodel Gree airco

Welk model is geschikt voor in jouw kamer? Overleg het met airconditioning specialisten. Vraag hier gratis airco offertes aan.

Mobiele airco

Wil je liever geen vaste airco laten installeren, dan kun je ook kiezen voor een mobiele airco. Deze is goedkoper in aanschaf, je hebt niet te maken met installatiekosten en je kunt deze eenvoudig verplaatsen naar de ruimte waar je verkoeling wilt.

Een mobiele airco is voorzien van een afvoerslang, deze moet uit het raam worden gehangen zodat de warme en vochtige lucht afgevoerd kan worden.

De GREE – Purity – Mobile Air Conditioner 7000 BTU is een voorbeeld van een mobiele airco van Gree.

Welke airco modellen levert Gree?

Bij Gree heb je de keuze uit een groot aantal verschillende modellen:

Fairy

De Gree Fairy is een veelzijdig model dat voorzien is van een strakke vormgeving, veel verschillende functies heeft en bovendien standaard voorzien is van WiFi.

 • Het model is verkrijgbaar in de kleuren wit, zilver en antraciet om het beter aan te laten sluiten op je interieur.
 • Komt in de (koel) vermogens: 2,7 kW, 3,5 kW, 5,2 kW en 7,1 kW
 • Heeft een energielabel A+++ voor koelen en een A++ voor verwarmen.

Gree Fairy airco model voorbeeld

AircoSkins voor de Fairy airco’s

Wil je de Fairy airco voorzien van een speciaal uiterlijk dat helemaal passend is bij je eigen interieur? Dan kun je ook kiezen voor een AircoSkin.

 • Dit is een vinylsticker die voorzien is van een ontwerp dat je zelf kunt kiezen. Deze kun je dan plakken op de binnenunit.
 • Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende basiskleuren, maar ook voor heel realistisch uitziende texturen als hout, steen of marmer.
 • Het is zelfs mogelijk om een eigen afbeelding te downloaden zodat de binnenunit echt een persoonlijk tintje krijgt.

Clivia

De Gree Clivia heeft een mat zuiver witte binnenunit. Het systeem koelt en reinigt de lucht, je kunt in elke ruimte de gewenste temperatuur en relatieve luchtvochtigheid instellen.

 • Komt in de (koel) vermogens: 2,7 kW, 3,5 kW, 5,3 kW en 7,1 kW
 • Heeft een energielabel A+++ voor koelen en een A++ voor verwarmen.

Clivia airco binnenunit van Gree

G-tech

De G-tech heeft gemiddeld een grotere binnenunit dan de Clivia en de Fairy. Naast een modern design heeft dit model veel verschillende functies voor maximale prestaties en een hoge mate van efficiëntie.

 • Deze airco is zo ontworpen dat hij eenvoudig te (de)monteren is, zodat ook het onderhoud snel en gemakkelijk is uit te voeren.
 • Komt in de (koel) vermogens: 2,5 kW en 3,5 kW.
 • Heeft een energielabel A+++ voor koelen en een A+++ voor verwarmen.

G-tech airco binnenunit van Gree

Soyal

Soyal kun je zien als het design model van Gree en komt in wit en champagne tint.

 • Op een zowel krachtige als comfortabel aanvoelende manier wordt de koele lucht verspreid over de ruimte.
 • De Soyal is fluisterstil zodat je geen storend geluid ervaart tijdens het gebruik.
 • Verder is het model Soyal uitgerust met een sensor die in de ruimte beweging en personen kan waarnemen. Je kunt deze airco zo instellen dat de luchtstroom wordt geleid naar waar je bent of juist de luchtstroom langs je heen laten gaan.
 • Komt in de (koel) vermogens: 2,7, 3,5 kW en 5,3 kW
 • Heeft een energielabel A+++ voor koele (zeer goed) en een A+++ voor verwarmen.

Gree Soyal airco

Console

De console is het vloermodel van Gree en komt in gebroken wit.

 • Komt in de (koel) vermogens: 2,7 kW, 3,5 kW en 5,2 kW
 • Heeft een energielabel A++ voor koelen en een A+ voor verwarmen.

Vloermodel van Gree: Console

Hoeveel geluid produceren Gree airco’s?

Uiteraard wil je geen airco in huis die teveel geluid maakt. Dat zou je woongenot verstoren en je ‘s nachts zelfs uit de slaap kunnen halen.

 • De airco’s van Gree staan bekend om de stille werking, waarbij het ene model nog wat stiller is dan de andere.
 • Gemiddeld gezien produceert de binnenunit op de laagste stand een geluid van 21 db en op de hoogste stand is dit ongeveer 48 dB. Bij de G-tech is dit maximaal 43 dB en bij het Soyal model maximaal 44 dB. Die maximale geluidsdruk komt vaak maar kort voor, als bijvoorbeeld de airco de kamer snel flink wat graden koeler moet worden. Daarna zakt het al snel naar een gemiddelde van 25 dB tot 30 dB.

Hoeveel geluid produceren de buitenunits van Gree airco’s?

Daarnaast heb je ook te maken met het geluid van de buitenunit. Omdat deze zich buiten bevindt en het niet de bedoeling is dat omwonenden hier geluidshinder van ondervinden zijn hier regels voor opgesteld.

 • Met ingang van 1 april 2021 geldt een maximaal geluidsniveau voor de buitenunits van airco’s en warmtepompen. De waarde van deze geluidsnorm wordt weergegeven in dB en deze wordt bepaald op de perceelgrens.
 • De regelgeving luidt als volgt: Het geluidsniveau op de perceelgrens mag maximaal 40 dB zijn tussen 19.00 uur en 7.00 uur. Overdag tussen 07.00 en 19.00 uur mag dit maximaal 45 dB zijn.
 • Voor Gree airco’s geldt dat de buitenunit maximaal zo’n 41 dB produceert. Dit is het geluidsniveau bij het apparaat zelf, gemeten bij de erfgrens voldoen deze buitenunits daarmee aan de norm van onder de 40 en onder de 45 dB.
 • Om het geluidsniveau nog verder omlaag te krijgen, is het ook mogelijk om de buitenunit te voorzien van een geluiddempende omkasting.

Hoe kun je Gree airco’s bedienen met een app?

Het is mogelijk om de airco’s van Gree (die voorzien zijn van WiFi voorbereiding) eenvoudig op afstand te bedienen via de Gree Smart App (voor Android en iOS) op je mobiele telefoon of tablet. Zo kun je waar je ook bent de airco aan- of uitschakelen of de temperatuur wijzigen.

Offertes aanvragen bij airconditioning specialisten

Als het gaat om airco’s dan heb je de keuze uit verschillende soorten en modellen met bijbehorende eigenschappen en voordelen. Kijk dus eerst goed welke airco aan jouw wensen voldoet of laat je hierover goed adviseren.

Vraag hier offertes aan bij airconditioning specialisten om te vergelijken. Gratis + vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten