Daikin Airco Modellen

Als het gaat om airco’s dan zijn er vele merken waar je uit kunt kiezen. Kies je voor een A-merk dan mag je ervan uitgaan dat je kiest voor een kwalitatief goed product met een lange levensduur. Daikin is zo’n A-merk dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit en fraaie vormgeving.

In deze gids vind je

 • goede redenen er zijn om te kiezen voor een Daikin airco;
 • welke soorten airco’s Daikin levert
 • en wat de meest bekende modellen zijn.
Vergelijk airco offertes
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is Daikin voor een bedrijf?

Daikin is een in 1924 opgerichte Japanse multinational die gespecialiseerd is in koelsystemen, airconditioning, chemicaliën en afweersystemen. Het bedrijf is dus al bijna een eeuw oud. Het Europese hoofdkantoor van Daikin bevindt zich in het Belgische Oostende.

Daikin Airco logo

Waarom kiezen voor een Daikin airco?

Er zijn meerdere goede redenen om te kiezen voor een Daikin airco:

Energiezuinig: De airco’s van Daikin hebben erg gunstige energielabels. Dit komt omdat ze beschikken over een door het bedrijf zelf ontwikkelde technologie, die ‘inverter-technologie’ wordt genoemd. Met deze technologie is het mogelijk om hernieuwbare energie te gebruiken, waardoor er dus bespaard wordt op de energiekosten.

Welk model je ook aanschaft, het energielabel is altijd A++ of hoger. Zo voldoe je ook in de toekomst aan de geldende milieueisen en natuurlijk bespaar je zo ook nog eens behoorlijk op je energiekosten.

Mooi design: Daikin airco’s beschikken over een mooie vormgeving. Zeker wanneer je airco op een zichtbare plek komt te hangen in je woonkamer of slaapkamer is het fijn dat je kunt kiezen voor een stijlvol exemplaar.

De airco´s van Daikin hebben dan ook al meerdere prijzen gewonnen voor de vormgeving van de binnenunits.

Vind je het design van een airco niet zo belangrijk dan levert Daikin naast design airco’s ook modellen met een ‘gewone’ vormgeving, die dus ook wat voordeliger in aanschaf zijn.

Fluisterstil: De airco’s van Daikin zijn erg stil. Zo produceert de binnenunit een geluid van slechts 25 tot 45 dB. Zo heb je weinig tot geen geluidshinder van je airco wat zeker voor het gebruik in de slaapkamer een groot voordeel is.

Te bedienen met een app: Met behulp van een app die je op je telefoon kunt installeren, kun je de Daikin airco op afstand aan of uitzetten. Erg handig natuurlijk wanneer je na je werk thuis wilt komen in een koel huis. En kom je erg laat thuis dan kun je alvast de airco in je slaapkamer aanzetten zodat je kunt slapen in een koele ruimte.

Kies voor een Daikin airco of een ander A-merk. Vraag hier gratis offertes aan bij airconditioning specialisten.

Welke soorten airco’s verkoopt Daikin?

Daikin levert vele soorten airco´s. Naast de wandmodellen zijn er ook airco’s voor de vloer of het plafond verkrijgbaar.

Split airco

Een Daikin split airco bestaat uit twee apparaten.

Een split arico heeft een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit is het deel van de airconditioner wat een groot deel van het werk uitvoert. De binnenunit bevat een ventilator, die de warme lucht uit de ruimte onttrekt.

Deze warme lucht wordt getransporteerd naar de warmtewisselaar, hier wordt het omgezet naar koude lucht. De vloeistof in de binnenunit verkoelt de lucht, de warme lucht wordt via de buitenunit naar buiten gevoerd.

Multi-split airco

Een multi-split airco bestaat uit één buitenunit , maar beschikt daarnaast niet uit één, maar uit twee, drie of meer binnenunits.

Wanneer je meerdere ruimtes wilt verkoelen, wil je bijvoorbeeld naast de woonkamer, ook je kantoor aan huis en/of meerdere (zolder) slaapkamers koelen, dan heb je dus een multi-split airco nodig.

Vloermodel

Een vloermodel is een aircosysteem waarbij de binnenunit

 • Op de grond wordt geplaatst.
 • Of zo dicht mogelijk bij de grond wordt geplaatst.

Doordat het vloermodel een vrij platte binnenunit heeft, springt deze minder in het zicht. De warme lucht wordt onderaan het vloermodel opgenomen en geeft bovenaan het model vervolgens weer koele lucht af.

Kies voor een type airco dat bij je huis past. Vraag hier gratis airco offertes aan om te vergelijken.

Plafond airco / cassette

Het is ook mogelijk om een airco in te laten bouwen in je plafond. Dit wordt vaak gedaan in ruimtes met een verlaagd plafond, in systeemplafonds en in andere plafonds waar een beperkte inbouwhoogte mogelijk is.

De binnenunit van de plafond airco wordt grotendeels weggewerkt in het plafond. Je ziet alleen nog een fraai designrooster, waardoor de aanblik van de airco geen storend effect heeft op het interieur.

Dit type airco zie je weinig in woningen, maar vooral in winkels en bedrijfsgebouwen.

Kanaal airco

Een kanaal airco tref je ook vaak aan in grotere ruimtes zoals bij hotels, bedrijfsgebouwen of kantoren. Dit model airco wordt meestal achter het plafond of uit het zicht geplaatst. Met behulp van luchtroosters en/of luchtverdeelslangen komt er gekoelde lucht in de ruimte.

Alleen het uitblaasrooster van de kanaal airco kun je zien, de rest van de airco is onzichtbaar.

Wat zijn bekende Daikin modellen?

Daikin levert vele soorten aircosystemen. De meest bekende Daikin modellen zijn:

Emura model

Met de Daikin Emura kun je een ruimte zowel koelen als verwarmen.

 • Het model is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: mat kristalwit en zilverkleur.
 • De Emura is een wandmodel dat beschikt over een energielabel van A+++.
 • Dit model airco kun je bedienen met de Daikin Online Controller app.

Daikin Emura voorbeeld

Daikin Ururu Sarara

De Ururu Sarara is een klein wandmodel van slechts 87 cm breed en is bedoeld voor de kleinere ruimtes.

 • Dit model is zeer stil en beschikt over een energiezuinig A++ certificaat.
 • Het kleine formaat en de stilheid van deze airco maken dit model zeer geschikt voor bijvoorbeeld de slaapkamer.
 • De Ururu Sarara heeft een strakke, stijlvolle vormgeving en is verkrijgbaar in de kleuren zwart-wit, titanium en wit.
 • Deze airco is te bedienen met een eenvoudige afstandsbediening.

Ururu Sarara Daikin model

Perfera model

De Daikin Perfera beschikt over een motion-sensor die kan registreren waar iemand zich bevindt. Hierdoor kan het systeem de lucht langs de persoon sturen, waarbij het comfort hoog blijft en je geen hinderlijke luchtstroom ervaart.

 • Doordat de Perfera standaard van Wi-Fi is voorzien kun je deze airco van afstand bedienen.
 • Verder is de Daikin Perfera uitgerust met de zogenaamde Flash Streamer die ervoor zorgt dat de lucht wordt gezuiverd doordat er minder pollen, schimmels en hinderlijke geuren worden uitgeblazen.

Daikin Perfera

Daikin Comfora model

De Daikin Comfora wordt getypeerd als een echte alleskunner.

 • Door de compacte binnenunit is dit model in iedere ruimte te plaatsen.
 • De belangrijkste functie is de comfort modus, die inhoudt dat koude tocht tot een minimum wordt beperkt doordat de luchtstroom niet direct op de personen die zich in de ruimte bevinden wordt gericht.

Daikin Comfora

Daikin Stylish model

De naam van het Stylish model verklapt al voor een groot deel wat je van deze airco van Daikin mag verwachten, namelijk dat het een stijlvol model is.

 • De binnenunit beschikt over mooie lijnen, afgeronde hoeken en een fraaie afwerking. Hierdoor vormt het echt een mooie toevoeging aan je interieur.
 • De Stylish is verkrijgbaar in 4 kleuren: wit, zilver, zwart en zwarthout. Vooral de kleur zwart hout is hierbij een opvallende nieuwe kleur die duidelijk afwijkt van de standaard witte airco’s.

Daikin Stylish model

Offertes aanvragen voor een airco

Aircosystemen zijn in vele merken, uitvoeringen en formaten te verkrijgen. Kijk vooral goed naar waar een airco in jouw situatie aan moet voldoen. Een airconditioning specialist kan je goed adviseren bij de aanschaf van een airco.

Vraag hieronder gratis offertes aan bij airconditioning specialisten om te vergelijken. Geheel vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten