Onzichtbare Airco In Huis

Wil je graag een de koele lucht uit de airco maar vind je een airco er niet mooi uitzien? Dan kun je er voor kiezen om de airco weg te werken.

In deze gids lees je meer over wat een zogenaamde onzichtbare airco is en welke mogelijkheden er allemaal zijn om de binnenunit en/of de buitenunit van je aircosysteem zoveel mogelijk uit het zicht te krijgen.

Vergelijk airco offertes
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is een onzichtbare airco?

Een onzichtbare airco is een airco die zoveel mogelijk is weggewerkt, waardoor deze grotendeels niet zichtbaar is. Het kan hierbij gaan om zowel de binnenunit als de buitenunit van je aircosysteem.

Wil je graag een onzichtbare airco dan kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Monoblock airco: Een vaste monoblock airco is een airco zonder een buitenunit.

De vaste split aircosystemen zijn voorzien van een binnenunit die lucht onttrekt en een buitenunit die de warme lucht uitblaast. Bij een monoblock airco gebeurt het hele proces in de binnenunit.

Voordeel hiervan is dat je geen in het oog springende buitenunit hoeft op te hangen. Er is alleen sprake van luchtkanalen maar deze zijn een stuk minder opvallend.

Plafondairco: Je kunt een airco ook in laten bouwen in je plafond. Door te kiezen voor een verlaagd plafond kun je de airconditioning geheel in laten bouwen. De airco en ventilatiebuizen worden netjes in het verlaagde plafond weggewerkt. Er is alleen nog een mooi designrooster zichtbaar in het plafond.

Minder zichtbare plafond airco

Kanaal airco: Een kanaal airco wordt ook wel satellietmodel airco unit genoemd. Dit aircosysteem wordt geheel uit het zicht (boven een verlaagd plafond of systeemplafond) gemonteerd.

Met luchtroosters en/of luchtverdeelslangen wordt de gekoelde lucht in de ruimte gebracht. Groot voordeel is dat het geluidsniveau hiervan zeer laag is.

Dit komt omdat het binnendeel van de airco geheel boven het plafond gemonteerd wordt. Ook deze airco is vrijwel onzichtbaar: je ziet alleen de uitblaasroosters.

Kanaal airco’s zie je veel in bedrijfsgebouwen, maar ook in de nieuwbouw en in appartementencomplexen worden ze geïnstalleerd.

Welke airco past er bij jou in huis? Vraag advies aan airconditioning specialisten. Vraag hier gratis airco offertes aan.

Praktisch onzichtbare airco op zolder

Een andere mooie oplossing om je airco onzichtbaar in te bouwen is de Minirooftop. Dit aircosysteem wordt ingebouwd in je dakkapel.

De Minirooftop is snel en gemakkelijk te installeren en zorgt ervoor dat je slaapkamer of zolderkamer een aangename koele plek wordt waar je goed kunt slapen of werken.

Design airco’s

Niet in alle gevallen is het mogelijk om de binnenuit helemaal weg te werken. Er zijn situaties waarin dit niet kan of mag. Bovendien is de keus voor een onzichtbare airco een duurdere keuze. Je kunt ook kiezen voor een mooie design airco.

Door de doordachte vormgeving van deze airco’s zijn ze geen storende factor in je woning, maar voegen ze juist wat extra’s toe aan je interieur.

Verschillende soorten design airco’s

Bij design airco’s heb je een ruime keuze uit verschillende soorten:

Gekleurde airco’s: Door niet voor een standaard kleur als wit of beige te kiezen, maar bijvoorbeeld voor zwart, zilver of rood krijg je een heel ander effect. Door de kleur van de binnenunit af te stemmen op de rest van je interieur ontstaat er juist een mooi geheel.

Rode designer airco

Afgeronde design airco’s: Een binnenunit hoeft niet voorzien te zijn van een recht frontpaneel. Er zijn ook afgeronde wandairco’s te koop. Door de moderne uitstraling komen deze goed tot hun recht in een modern en strak interieur.

Vierkante airco’s met LED-verlichting: Deze airco heeft een vierkante vorm in plaats van de standaard rechthoekige vorm. Deze airco´s zijn verder voorzien van een binnenunit met LED-verlichting.

Deze verlichting kun je via een draadloze afstandsbediening bedienen.

Airco’s met een strakke vormgeving: Er zijn ook airco´s die in plaats van afgeronde randen of een gebogen frontpaneel, juist voorzien zijn van strakke en scherpe randen.

Dit type wand airco past perfect in een strak interieur.

Slanke designer wandmodel airco

Airco met verscholen buitenunit

De ELFO is een warmtepomp splitsysteem die geen onzichtbare buitenunit heeft.

  • In tegenstelling tot de traditionele systemen wordt het buitendeel binnen geplaatst, bijvoorbeeld in de kelder of op zolder.
  • Met behulp van kanalen wordt de lucht van buiten gehaald en afgevoerd.

Het ELFO systeem kan gecombineerd worden met verschillende modellen binnenunits, zoals een hoge wand, kanaal, cassette en wand/plafond binnenunit). Ook kunnen er op dit systeem meerdere binnenunits aangesloten worden.

De ELFO units zijn ideaal om te gebruiken in bijvoorbeeld historische binnensteden of op plaatsen waar het niet mogelijk of toegestaan is om een buitendeel aan de gevel te bevestigen.

Als de in split uitgevoerde installaties niet mogelijk zijn, kan er bij dit ELFO systeem ook nog worden gekozen voor een monoblock-uitvoering. Hierbij zijn alle componenten voor koelen (of verwarmen) in één omkasting geplaatst.

ELFO airco zonder zichtbare buiteunit

Airco buitenunit wegwerken

Heb je een airco met een buitenunit maar wil je graag dat deze wat minder prominent zichtbaar is? Gelukkig zijn er manieren om de buitenunit van je airco op een nette manier weg te werken.

Door te kiezen voor een omkasting van de buitenunit wordt deze mooi weggewerkt zonder dat de werking en het rendement van de airco wordt belemmerd.

Een ander belangrijk voordeel van deze omkasting is dat het geluiddempend is. Zo ervaren jij en je directe buren minder geluidsoverlast van de buitenunit.

De omkasting is gemaakt van gepoedercoat aluminium of van hout en kan gebruikt worden voor verschillende merken en maten airco buitenunits.

Vaak kun je kiezen voor elke gewenste RAL-kleur (soms tegen meerprijs). Zo is er altijd een omkasting te vinden die goed past bij de stijl en kleuren van je woning.

Gratis airco offertes aanvragen

Wil je graag een airco waarvan de binnen- en/of buitenunit zoveel mogelijk is weggewerkt? Vraag advies bij airconditioning specialisten voor de mogelijkheden.

Vraag hieronder gratis en vrijblijvend offertes aan bij airconditioning specialisten. Vrijblijvend en geheel gratis.

Vergelijkbare berichten